Новоизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару обяви, че няма смисъл

...
Новоизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару обяви, че няма смисъл
Коментари Харесай

Новият президент на Бразилия заплаши да скъса отношенията с Куба

Новоизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару разгласи, че няма смисъл да се поддържат дипломатически връзки с Куба, тъй като тя потъпква правата на човека и нямало бизнес, който да бъде правен с управлявания от комунистите остров, оповестява " Ройтерс ", представена от Блиц.

В изявление, оповестено в локален вестник, Болсонару подлага на критика програмата " Повече лекари ", според която 11 420 кубински лекари работят в небогати или затънтени краища на Бразилия.

Той съобщи, че 75 % от заплатите на лекарите са били изплащани от държавното управление на Куба и техните деца не са били позволени да се причислят към тях в Бразилия, цитирайки случая на доктор, чиито три дребни деца е трябвало да останат в Куба.

" Това е просто изтезание за майката ", разяснява Болсонару, добавяйки: " Можем ли да поддържаме дипломатически връзки със страна, която третира народа си по този метод? "

Болсонару декларирал, че програмата, стартирана от някогашния президент Дилма Русеф за обезпечаване на здравна помощ в региони, където бразилски лекари не желаят да работят, би могла да продължи, но кубинските лекари ще би трябвало да получат цялостното си възнаграждение и техните деца да бъдат с тях.

Болсонару, който беше определен през предходната седмица, ще встъпи в служба на 1 януари и обеща най-голямата смяна в бразилската външна политика от десетилетия насам.

Той ще се стреми към по-близки връзки със Съединени американски щати, като през вчерашния ден удостовери, че възнамерява да последва дейностите на американския президент Доналд Тръмп и да реалокира посолството на Бразилия в Израел от Тел Авив в Йерусалим.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР